Dags att oroa sig?

Är det ute med min utdelningsportfölj 2018?!

Överdos (Dokumentär) En film om den ekonomiska krisen 2008

Ett Youtube klipp som jag satt och glodde på här hemma i Dalarna i min lugnan ro igår kväll. Eftersom jag inte var insatt i börsen så minns jag börskraschen så väl. Men nu var det dags att fördjupa sig i ”vad var det som hände?”

Och hjälp! Det var verkligen ett sånt injekterat och dopat ekonomiskt system vi såg då. Det får en att fundera över hur sin egen portfölj ser ut idag och hur kan jag bäst rädda mig om det händer? Dessutom får det en att fundera på hur jag skulle reagera?

Min plan är att handla i dippar men man är ju inget annat än en människa! För vad jag kan se så ligger jag nog mest viktad åt fastighet och industri om man ser över hela portföljen. Även om Svensk industri går bra så står det ändå för stor del utav våran export. Kan vi inte sälja så följer vi ändå med ner.

Vart jag än läser idag så är det samma sak över allt, ”snart kommer kraschen! Börsen är övervärderad. Spara i guld och ränta” osv.. Vad jag kan se har samma sak rabblats om och om igen sedan 2015. Hade jag följt dessa råd hade jag självklart missat uppgång och utdelningar men jag var dock inte aktiv under 2015. Hur ser då framtiden ut? Nog finns det ännu mer nedsida än uppsida speciellt när vi tittar på hacket i kurvan som var förrförra veckan.

Vad jag inte kan hålla med om är när experter och domedagsprofeter ropar ”snart kommer kraschen” år ut och år in då de en gång kommer få rätt och kan därmed stolt stå och slå sig om bröstet och ge oss den fantastiska meningen ”vad var det jag sa”.

Jag känner att mitt utgångsläge är rätt så okej. Jag är nu tidigt ute med min portfölj och jag känner att jag har bra spridning och tillräcklig kunskap så en börskrasch är faktiskt lite välkommet. Med cirka 70’000 så skulle det inte vara hela världen att halvera den summan. Den kan jag ganska tryggt bygga upp igen så länge jag får behålla mitt jobb såklart. Skulle jag ha byggt upp en sisådär 2-3 miljoner och se de summorna halveras över en kväll så hade det inte varit lika roligt längre. Då har jag en lång bit kvar med mina månadsinsättningar för att hamna tillbaka till där jag en gång var.

Så min strategi står fast! Handla i nedgång och försök hitta klipp. Jag säljer inte förrän det fundamentala förändras eller om något annat större händer. Alla bolag kan ha en dålig period och det kan jag bjuda på. Men om börsen flippar ur så ska jag nog hålla huvudet kallt och lugnt och fint plocka ut allt jag har i frysen och bo där över natten.

 

Nu är det fullt fokus frammåt då det som hänt har redan skett. Ingen vet vad framtiden har att vänta mig och det gäller att bara hänga med och följa sin plan!

Hur skulle du reagera vid en nedgång?

Inläggsförfattare: Utdelningsbonden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *