Köper Pepsi med höjd utdelning

Fortsätter att utöka min KF med lite mer prima utdelning till börsöppning. Framtiden ser ljus ut för företaget och gillar att Pepsi Co är lite mer diversifierad jämfört Coca-cola. Visst, Cola är en bra investering men jag tror framtiden ligger bättre för Pepsi.

Vad jag kan se ligger det en bra nivå på cirka 7% utdelningshöjning men senaste var bättre än så och närmare 15%! Sen är det inte nog med det när pepsi annonserar att de ska köpa tillbaka aktier för närmare 15 biljoner dollar! Utspädningen blir mindre och det kommer gynna både mig och kursen förhoppningsvis

Bra och diversifierad!

Att vara en utdelningsaristokrat har nog bara sina fördelar. Inte nog med att de betalat utdelning nu i 46 år i sträck så kan man inte utgå från något annat att historiken talar sitt tydliga språk.

Den största risken jag ser för bolaget bör vara hälsosammare livsstil men vi kommer nog fortsätta unna oss det där lilla extra. Kan inte säga att jag är totalt förtjust i pizza eller Lay’s chips men för övrigt ser det ganska bra ut.

Tillväxtpotentialen ligger nog inte i industriländerna utan framtiden ligger närmare i Asien, Afrika samt Indien då de har relativt hög konsumentpopulation och kan säkert fånga sig marknadsandelar med lite tålamod.

Detta blir ett givet köp för framtiden och det kommer bli spännande att se hur detta utvecklar sig. Nu väntar jag bara till 15:30 och börsöppning så man kan plantera sitt lilla frö och se den växa. Redan planer på att bevattna och köpa på mig mer under året!

Inläggsförfattare: Utdelningsbonden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *